Hoe krijg ik Carplay op mijn BMW?

Carplay op jouw BMW

Wat is Carplay

Als je beschikt over een iPhone heb je vast wel eens van Carplay gehoord. Carplay is het volledig integreren van je iPhone met jouw auto. Je kunt door middel van Carplay Spotify streamen, je Apple Music beheren, direct mensen uit jouw iPhone contacten bellen enzovoorts. Je zet dus eigenlijk het een en ander aan iPhone apps op je auto.

Carplay in BMW

Bijna alle nieuwe BMW’s beschikken over Carplay. Je kunt door middel van de iDrive knop scrollen door alle iPhone apps die Carplay ondersteunt en zelfs commando’s geven aan Siri met een druk op de knop.

Zoals eerder vermeld worden de nieuwe BMW’s standaard geleverd met Carplay. Soms is het al geïnstalleerd, soms moet je de dealer het laten activeren. De activatie bij de dealer kost ongeveer 300,00 euro. Wij kunnen de activatie ook verzorgen (voor een lagere prijs).

Carplay activeren met software

Bij nieuwere BMW’s, vanaf bouwjaar 2016 ongeveer, is Carplay al ingebouwd, het moet enkel nog softwarematig geactiveerd worden. De systemen waar Carplay al op staat noemen wij NBT evo. BMW kan de activatie voor je doen, dit zou zo’n €300,00 kosten. Wij beschikken over software waarbij jij zelf Carplay kan activeren. Dit doe je met één druk op de knop. Wij bieden de activatie software te koop aan en kunnen binnen 24 uur leveren. Hier kan je meer informatie vinden. Is je BMW iets ouder, lees dan even verder.

Carplay achteraf inbouwen

Voor het inbouwen van Carplay in jouw BMW zijn er drie oplossingen;

  1. Je kunt een module plaatsen welke tussen je originele radio en scherm komt.
  2. Je kunt je scherm vervangen met een Android head unit of zelfs je dashboard aanpassen om een Android head unit te plaatsen. Vervolgens kan op deze Android head unit Carplay worden gebruikt.
  3. Ons nieuwe product. Je kan een scherm plaatsen die eigenlijk een middenweg is tussen optie 1 en 2. Het heeft de functies van de MMI, ingebouwd op een groter scherm met touch screen. De ideale tussenweg! Neem gerust een kijkje in onze shop of dit product al beschikbaar is voor jouw auto.

Carplay inbouwen doormiddel van een module

Heb jij momenteel een origineel scherm in jouw BMW, is dit scherm in jouw opzicht niet aan vervanging toe (dan wel omdat deze te klein is, je touch screen zou willen of welke reden dan ook), dan bieden wij een module aan die je tussen je radio en scherm plaatst. Hierdoor kan je op jouw originele systeem toch Carplay gebruiken. Interesse gewekt? Meer informatie over de module kan je hier vinden.

Wij raden aan om deze module te gebruiken wanneer je een nieuwere BMW hebt met een mooi groot scherm. Heb je een klein scherm of een wat oudere BMW raden wij je aan om te upgraden naar een Android headunit omdat dit meer functies toevoegt dan alleen Carplay en je ook nog eens de look en feel van je multimedia systeem aanpast.

Carplay inbouwen door middel van een Android headunit

Heb jij geen scherm in je BMW? Of vind je je huidige scherm te oud, wil je touch gebruiken of een groter scherm? Wij bieden Android headunits aan waarbij je eigenlijk een soort Android tablet monteert in je BMW. Op deze Android headunit kan je ook gebruik maken van Carplay. Meer informatie vind je op onze site. Een voorbeeld van een headunit voor de F3X 3 Serie van BMW; F2X 2 Serie van BMW; F2X 1 Serie van BMW; E8X 1 Serie van BMW; E9X 3 Serie van BMW, voor elk ander model kan je gebruik maken van het menu op de site rechts.