Android head units voor BMW

Android head units voor BMW

Wat is een head unit?

Een head unit is eigenlijk een apparaat dat een soort tablet toevoegt aan jouw auto. Het is dus geen vervanging van een radio, maar enkel een vervanging van je scherm (of toevoeging als je nog geen scherm hebt).

Vaak beschikken deze head units over Android waardoor je talloze mogelijkheden hebt, kijk Netflix, beluister Spotify, voeg Carplay toe, Screen mirroring, Dab+ radio achteruitrijcamera enzovoort.

Waarom een head unit kopen?

Veel mensen kopen een head unit om diverse redenen.

Functionaliteit Android head unit BMW.

Een Android head unit voegt zoals hierboven beschreven veel functies toe aan je auto. De mogelijkheden zijn eindeloos. Om het makkelijk uit te leggen bouw je eigenlijk een Android tablet in, in jouw BMW.

Groter scherm

BMW gebruikt (met uitzondering van diverse X Series) altijd relatief kleine schermen. Het grootste is 8,8 inch op het moment van schrijven. Ook ontbreken de schermen Touch Screen wat hedendaags veel wordt gebruikt. Met een Android head unit van Bimmersupplies los je beide problemen op. Het scherm is maar liefst 10,25 inch en beschikt over Touch Screen.

Geen scherm, enkel radio

Een groot deel van onze klanten hadden eerder helemaal geen scherm in hun BMW. Zij hadden enkel een simpele radio en waren, zoals velen kunnen begrijpen, toe aan wat meer luxe. Navigatie is eigenlijk een must, Bluetooth is ook niet onbelangrijk en dingen als Carplay of Netflix wennen toch sneller dan gedacht. Wij zien vaak BMW 1 Series E87, E88, E81 en E82 voor bij komen even als BMW 3 Series E90, E91, E92 en E93 die nog geen scherm hebben en dit toch graag willen.

Welk merk?

Allereerst raden wij af een goedkoop exemplaar te nemen. Dit staat vaak voor slechte kwaliteit en dat gaat op den duur irriteren, muziek moet toch wel goed klinken in de auto.

Ten tweede raden wij aan om bij ons bedrijf een scherm aan te schaffen, dit heeft zo zijn redenen. Je hebt dan namelijk garantie, als dingen niet passen kan je ze terugsturen en je kan makkelijk even mailen of Whatsappen voor hulp of zelfs de schermen laten plaatsen.

Wij hebben super veel ervaring met de schermen en kunnen jou dus goed van dienst zijn. Daarnaast kiezen wij voor onze schermen enkel top kwaliteit componenten zodat de upgrade ook echt een upgrade wordt, en het ‘scherm vervang avontuur’ niet eindigt in een groot drama.

Wij zijn ons ervan bewust dat diverse Chinese partijen ook soortgelijke schermen verkopen. Laat je niet voor de gek houden, de schermen zijn van lage kwaliteit, het duurt eeuwig voor het geleverd wordt, vaak doen ze het niet, gaan ze naar drie maanden stuk of maken ze je originele radio kapot door kortsluiting, op hulp hoef je niet te rekenen en een handleiding staat niet in hun woordenboek. De kleine besparing is het niet waard is onze ervaring. Zo krijgen wij zo vaak mails over deze schermen dat wij op ons E-Mail adres een filter hebben op deze Chinese websites in verband met de vele ‘zouden jullie mij kunnen helpen’ mails.