Achteruitrijcamera inbouwen op BMW

Hoe bouw je een achteruitrijcamera in op BMW?

Hier is niet één antwoord op. Het hangt af van de specifieke BMW en wensen die jij hebt! Je kan eigenlijk kiezen tussen een aftermarket camera en op nieuwere BMW’s een originele camera.

Aftermarket camera op jouw BMW!

Om een aftermarket camera te plaatsen heb je eigenlijk twee dingen nodig. Een camera met RCA aansluiting, en een manier om dat beeld van de camera weer te geven. Dit kan op meerdere manieren.

Via een interface op jouw originele display.

Door middel van een interface maak je het mogelijk om een reguliere RCA camera aan te sluiten op jouw originele BMW display.
Wij verkopen een zogenaamde MMI, ook wel multimedia interface. Deze interface zorgt ervoor dat er een ‘normale’ camera met RCA aansluiting kan worden gebruikt op jouw originele BMW scherm. Deze MMI voegt tevens ook Carplay, Android auto en screen mirroring toe. Meer hierover vind je hier: Motivesupplies MMI voor BMW.
Deze optie is een stuk minder kostbaar dan een originele camera, maar werkt wel op het originele display. Ideaal dus!
Tevens bieden wij pasklare camera’s aan welke je direct met de MMI kan mee te bestellen.

Via een nieuw display.

Doormiddel van een nieuw display, kan je ook een camera plaatsen. Dit zou je kunnen overwegen als wij geen MMI hebben voor jouw auto of als je ook direct je scherm wil upgraden (denk aan formaat, touch screen en diverse functies die je toevoegt met onze displays). Naast de extra functies bied het scherm dus de mogelijkheid voor het aansluiten van een reguliere RCA camera.
Onze displays ondersteunen naast een nieuw interface, ook nog de originele interface. Je zou het nieuwe display dus, buiten dat het zoveel functies heeft, ook kunnen kopen puur voor het toevoegen van een camera. Al jouw originele functies blijven dan ook nog werken, zoals radio, parkeersensoren etc.
Meer hierover vind je in onze shop. In de shop heb je ook de mogelijkheid een passende camera aan te schaffen in combinatie met een nieuw display.

Interface of display?

Deze vraag krijgen wij vaak, en is niet zo te beantwoorden. Het hangt namelijk af van jouw wensen. In onze uitgebreide vergelijking staat uitgelegd wat onze displays en mmi’s zoal kunnen, en wanneer je welk product zou kunnen kiezen. Onze uitgebreide vergelijking vind je hier.

Originele camera plaatsen.

Je kan er ook voor kiezen om een originele camera te monteren. Hiervoor dient jouw auto wel over een bepaalde radio te beschikken. Meestal zit deze radio er vanaf 2017 in. Mocht je hierover meer informatie willen, raden we je aan contact met jouw BMW dealer op te nemen. Wij zouden eventueel ook een originele camera kunnen retrofitten, neem hiervoor gerust contact met ons op.